5 Simpele Stappen voor Schrijnwerkers om tijd te winnen met opmetingen, werfopvolging en oplevering.


5 Simpele Stappen voor Schrijnwerkers om tijd te winnen met opmetingen, werfopvolging en oplevering.


Verhoog de transparantie van je projecten dankzij een eenvoudige app en geef je productiviteit een boost.

In tegenstelling tot algemene aannemers die een project van A tot Z coördineren, hebben aannemers voor ramen, deuren, veranda’s, etc vaak veel kortlopende projecten. Ze vormen een schakel in het bouwproces van een nieuwbouw, maar doen ook verbouwingen van enkele dagen werk.

Een project managen (groot of klein) is niet gemakkelijk: verschillende partners, medewerkers, onvoorziene omstandigheden, en… administratie! Voor elk project(je) gebeurt namelijk een opmeting en wordt een offerte verstuurd.

Een opmeting bij de klant met pen en papier is ook niet evident. We gaan er geen doekjes om winden, dit zorgt vroeg of laat voor communicatieproblemen (bijvoorbeeld: papiertje met opmetingen is niet leesbaar voor de calculatiedienst, foto’s worden in het beste geval later of te laat gemaild,…).
-> Gevolg: vertraging van het project, hetgeen ook op budgettair vlak gevolgen heeft.

Na goedkeuring van de offerte én na productie of bestelling van de materialen, gaat een ploeg van start bij de klant voor de plaatsing of installatie.

De ploeg neemt foto’s en controleert een aantal zaken. Echter als er na oplevering klachten zijn, dan kom je terecht in een warboel van foto’s en nota’s.
-> Gevolg: lastige discussies, ontevreden klanten, etc.

ArchiSnapper is een simpele en gebruiksvriendelijke app die geen voorafgaande training nodig heeft. ArchiSnapper helpt je op een eenvoudige manier alle informatie van opmeting tot oplevering digitaal te registreren, voor al je projecten.

  • opmeting bij de klant
  • checklijst aflopen
  • plaatsing controleren
  • opmerkingen notere
  • meteen foto’s toevoegen,
  • schetsen op een witte achtergrond, op een foto, of een grondplan

Het kan allemaal. Ook Offline! Na elk projectbezoek wordt er automatisch een verslag gegenereerd met de afmetingen, foto’s, schetsen, vereiste materialen, etc. Je partners (projectmedewerkers, onderaannemers, teamleden,…) ontvangen hun taken en andere documenten op de werf of op kantoor.

Kijk je even mee hoe schrijnwerk-bedrijven ArchiSnapper gebruiken bij opmeting en uitvoering?

Opmetingen doen met de ArchiSnapper App

Stap 1: Creëer je checklijst “Opmeting”

Maak een eigen checklijst (sjabloon) op, die je gebruikt voor alle opmetingen bij de klant.

Checklijst Opmeting Ramen en Deuren met ArchiSnapper

Stap 2: Gebruik je checklijst “Opmeting Keuken” bij de klant

Ga aan de slag met deze checklijst voor opmetingen bij de klant met de ArchiSnapper App. Op basis van deze checklist kan de opmeter dan voor eender welk project een opmeting doen. Voeg bepaalde projectgegevens toe, bijvoorbeeld type bouw, toestand ondergrond, te voorziene materialen, etc. Link vervolgens informatie, foto’s en afmetingen toe per raam (of deur). Voor elk item zijn er standaardteksten dat je zelf kan instellen. Zo vermijd je overbodig typ-werk.

 

Stap 3: Verdeel je verslag met je partners

Met een aantal clicks heb je een gedetailleerde opmetingsverslag. Je partners (projectmedewerkers, onderaannemers, teamleden,…) ontvangen hun taken en andere documenten op de werf of op kantoor.

Psst, wist je dat je de verslagen met huisstijl en logo van je eigen bedrijf kan personaliseren met ArchiSnapper?

 Wil je nog een stap verder gaan?

Opvolging én oplevering met de ArchiSnapper App

Stap 4: Volg de plaatsing op

Volg de plaatsing en montage van je projecten op met ArchiSnapper. Ook tijdens de uitvoering is het handig om bepaalde gegevens met bijhorende foto’s meteen digitaal te registeren. Bijvoorbeeld: de nog openstaande punten, of bepaalde zaken die vanop kantoor gebeuren (materialen bijbestellen, nieuwe afspraak inplannen, facturatie…). Doe het ter plaatse met ArchiSnapper en gebruik eventueel een checklijst.

Op die manier zitten de foto’s meteen bij de juiste opmerking binnen het juiste project, eventueel met een verantwoordelijke (die dit punt moet uitvoeren) en een aanduiding op een plan.

Stap 5: Ga je checklist af op het einde van de werken

Een cruciaal moment voor elk moment is de afronding van de plaatsing of installatie, zijnde de oplevering. Om eventuele disputen of onduidelijkheden te vermijden is het belangrijk een opleveringsverslag op te maken met foto’s. Eventueel kan het verslag door de klant ondertekend worden.

 

ArchiSnapper verhoogt de transparantie en zorgt dat alles duidelijk is voor iedereen. ArchiSnapper helpt je als het ware het werk beter en gemakkelijker te verdelen én op te volgen.

Drijf de efficiëntie van je bedrijf op!

Probeer ArchiSnapper ook. 30 dagen Gratis.

(Visited 5 times, 1 visits today)